PÄLSVÅRD

Jag duschar och fönar mina katter en gång i månaden. Hanen fönar jag mest eftersom han emellanåt har så mycket päls, en päls med mycket underull.  Jag fönar för att han har en långsam torkning vilket KAN leda till eksem på huden. Annars fönar jag för att släta ut strået. Vi får vara två för att föna och båda katterna är van från de att de flyttade hit att genomgå tvagning och torkning

Pälsvård får man räkna med vid köp av denna ras. Bättre att ha pälsen i en kam/borste än i huset :) Vi har kloklippningsfredag hos oss, som fredagsmys. Pälsvården är väldigt olika mellan individer, honan behöver jag kamma för att få bort löshåret. Hanen får jag kamma mycket och ofta för han har massor med underull vilket gör att det vill tova sig om jag inte sköter pälsen. Eventuella tovor reder jag ut med en sax, där jag "skär" från huden och ut jämns med strået. På så sätt blir det inga fula hack i pälsen. 

Här används olika kammar flitigt. Jag använder ganska många olika, från kaninkam, luskam till mirakelkam. King coat på hanen har blivit en favorit. 

Borste är enbart för mys, det får knappt bort något löshår på mina katter iallafall. Kanske är skillnad på andras :)